Warganegara Malaysia yang berminat bekerja di Institut Maklumat Dan Analisis Pasaran Buruh (ILMIA) dan berkelayakan dipelawa untuk memohon sekarang juga.

Jawatan Kosong ILMIA 15 January  2019

1.Pakar Big Data Analyst
Ketua Penasihat bagi projek big data analisis jabatan. Bertanggungjawab dalam merancang dan menjalankan penganalisaan data serta penghasilan dan penulisan laporan pasaran buruh.

2. Juruanalisis Data
Ahli Matematik, Aktuari, ahli ekonomi dan Perangkawan menjalankan penyelidikan, menambah baik atau membangunkan konsep, teori, kaedah dan teknik operasi matematik, aktuari dan perangkaan, serta memberi nasihat atau menggunakan aplikasi praktikalnya dalam bidang seperti kejuruteraan, dan big data analisis jabatan.

3. Pereka Grafik
Pereka Grafik dan Multimedia mereka bentuk kandungan maklumat komunikasi visual dan audio, penerbitan dan paparan menggunakan filem, elektronik, digital dan lain-lain bentuk media visual dan audio. Mereka mencipta kesan khas, animasi, atau lain-lain imej visual untuk kegunaan dalam permainan komputer, filem, video muzik, media cetak dan iklan.

4. Pengaturcara Komputer
Daftar masuk untuk papar gaji
Bertanggungjawab membantu merancang, mereka bentuk dan mentadbir pangkalan data dan rangkaian jabatan. Terlibat secara langsung dalam projek big data analisis.

5. Pentadbir Pangkalan Data
Bertanggungjawab merancang, mereka bentuk dan mentadbir pangkalan data dan rangkaian jabatan/agensi. Pengkhususan kepada kerja- kerja Extract , Transfer, Load (ETL) modul menggunakan Business Intelligence Tools. Terlibat secara langsung dalam Big Data Analysis Jabatan.

Tarikh Tutup Permohonan  : 15 January  2019
Sektor        : Kerajaan
Lokasi    : Selangor

Sumber iklan rasmi jawatan kosong dan permohonan secara online sila layari laman web  Institut Maklumat Dan Analisis Pasaran Buruh (ILMIA) disini.Advertisement